„Родопа“ загуби от „Асеновец 2005“ с 0:2

„Родопа“ загуби от „Асеновец 2005“ с 0:2

Родопа“ (Смолян) загуби домакинската си среща срещу „Асеновец 2005“ (Асеновград) с 0:2. И двата гола са дело на Димитър Законов, съответно в 35 и 90+5 мин.

Срещата започна доста динамично, като гостите на моменти държаха инициативата. Домакините също се опитваха да изненадат противника, като Радослав Узунов и Михаел Кисьов имаха доста добри положения. Димитър Законов успя да се измъкне зад гърба на защитата на „Родопа“ и съответно разстреля Тодор Малинов в 35-та минута. При това положение имаше сериозно съмнение за засада, но такава не бе отсъдена от главния рефер Александър Аргиров. Последва натиск от страна на „Родопа“, но не се случи нищо съществено.

Второто полувреме започна с превъзходство на „зелено-белите“, като почти през цялото време играта се водеше в половината на отбора от Асеновград. Момчетата водени от Данаил Бачков успяха да сътворят и няколко голови положения, но така или иначе до гол не се стигна. Късмета не споходи и капитана на „Родопа“ Теодор Стефанов. В даденото продължение на срещата, при една от малкото контраатаки на „Асеновец 2005“, Законов отново изненада домакините с гол и в крайна сметка оформи крайното 0:2.

„Разменихме по едно полувреме двата отбора. Имахме стопроцентови голови положения, но не успяхме да отбележим“, коментира след срещата старши треньорът на „Родопа“ Данаил Бачков.

Вирни се горе