„Родопа“ стартира сезона с победа, би „Сокол“ с 2:0

„Родопа“ стартира сезона с победа, би „Сокол“ с 2:0

„Родопа“ (Смолян) стартира сезона с победа, като би „Сокол“ (Марково) с 2:0. С голаве на Даниел Кутев и Николай Тихомиров през второто полувреме, смолянчани записаха първите си 3 точки в шампионата на „Трета лига“ – Югоизточна група.

Двубоят се игра днес на стадион „Септември“, в смолянският квартал „Райково“.

През първите 45-минути възможност да реализиратпопадение за домакините имаха Даниел Кутев и Антон Белюков, но за съжаление вратата на „Сокол“ остана „суха“.

През второто полувреме, футболистите на „Родопа“ се опитаха да притиснат противника и в 55-та минута Кутев бе спънат в наказателното поле на гостите от Теодор Митрев и главният съдия Петър Аспарухов отсъди дузпа в полза на „зелено-белите“. Тя бе реализирана от Кутев и домакините поведоха с 1:0.

В 80-та минута Николай Тихомиров успя да направи резултата 2:0, след гол с глава. Гостите също се опитаха да променят резултата, като старши треньорът на отбора от Марково извърши тройна смяна в 64-та минута, а в 76-та двойна, но така или иначе не се стигна и до почетно попадение, като заслуга за това има и стражът на „Родопа“ Горан Гръблев.

Принудителна смяна се наложи да се извърши и в тимът воден от Юлиян Сюрджиев, след като бе контузен Йордан Чакъров. За съжаление младата надежда на „Родопа“ бе откаран с линейка в местната болница и все още не е ясно състоянието му. Видимо изпитваше болка в единия крак.

Вирни се горе