„Родопа“ спечели точка при гостуването си на „Сливен“

„Родопа“ спечели точка при гостуването си на „Сливен“

Двубоят между „Родопа“ (Смолян) и „Сливен“ (Сливен) не успя да излъчи победител, завършвайки при резултат 2 :2. Срещата от 19-ия кръг на първенство на „Трета лига“ – Югоизточна група се игра днес на Стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Двата отбора си разделиха по едно силно полувреме и равенството в случая е съвсем закономерно.

Първото полувреме започна при равностойна игра, а домакините имаха шанса да открият резултата в 16-та минута. Голът за 1:0 бе дело на Петър Пранджев от дузпа. Последваха минути на превъзходство от страна на гостите, които в рамките на няколко минути в средата на полувремето изравниха резултата, а в последствие поведоха с 1:2. И двете попадения бяха дело на Михаел Кисьов, след асистенции на Даниел Кутев и Христо Ковачев. Малко след 30-та минута, отново Михаел Кисьов имаше възможност да реализира гол, след като получи подаване от Николай Тихомиров във вратарското поле на „Сливен“, но изстреляната от него топка прехвърли вратата на домакините.

През вторите 45-минути, тимът от Сливен показа много добра игра и почти изцяло доминираше на терена. Георги Костов успя да изравни за 2:2, а Иван Стоянов при една от ситуациите нацели гредата на смолянчани. За запазването на равенството заслуга има и стражът на „Родопа“ Стефан Дафовски, който направи няколко много добри спасявания. „Родопа“ завършва сезона на 8-мо място с актив от 33 точки.

Вирни се горе