„Родопа“ с убедителна победа над „Карнобат“ с 4:2

„Родопа“ с убедителна победа над „Карнобат“ с 4:2

„Родопа“ (Смолян) записа убедителна домакинска победа срещу „Карнобат“ (Карнобат) с 4:2. В играната днес среща от 5-ия кръг на шампионата на „Трета лига“ – Югоизточна група, като голмайстори за домакините се разписаха Михаел Кисьов, Антон Белюков и Даниел Кутев. За гостите точни бяха Мустафа Мустафа и Мартин Димитров.

Срещата започна много силно за момчетата водени от Кириякос Георгиу. Антон Белюков успя да се разпише в 10-та минута с много добър удар, след асистенция на Михаел Кисьов. Последва второ попадение, дело на Кисьов, след пас на Николай Тихомиров в 16-та минута. Стигна се до сериозно подпиране на гостите от страна на главния съдия Мустафа Шефкет, който отсъди доста спорна дузпа, като според него имаше нарушение срещу Мартин Димитров от страна на Радослав Узунов. Така, „Карнобат“ успяха да намалят резултата за 2:1 чрез Мустафа Мустафа в 26-та минута.

Станахме свидетели на бърз отговор от страна на „зелено-белите“, като стражът на тима Тодор Малинов видя добре изнасящият се Кутев към противниковата врата и с далечен удар успя да го намери, а той от своя страна вкара за 3:1 в 32-та минута. Четири минути по-късно, Кисьов вкара второто си попадение в срещата за 4:1, като така и завърши полувремето с още доста спорни отсъждания на съдийската тройка.

През вторите 45-минути, играта на „Родопа“ не спореше чак толкова, въпреки че имаше доста положения, като шанс за гол в тази среща нямаше капитанът Теодор Стефанов.

Разколебанието на домакините доведе до втори гол за гостите в 58-та минута, като точен с глава за 4:2, след корнер бе Мартин Димитров.

Доста атаки на „Родопа“ бяха спрени заради несъществуващи засади. В крайна сметка, тимът от Смолян се поздрави с победа.

„През първото полувреме влезнахме много динамично и отговорно в мача. Вкарахме четири гола. Противника съответно имаше едно попадение от дузпа, която може и да е спорна. Според моите футболисти е нямало съприкосновение, но няма значение. Можеше да вкараме още голове. Пропиляваме доста положения с лека ръка, а това ние един коварен проблем от началото на сезона. Създаваме голови ситуации, но ги пропускаме. Това е една от причините „Родопа“ да има 8 точки, а не 13″, коментира старши треньорът на „Родопа“ Кириякос Георгиу след двубоя.

Той уточни още, че е доволен от първото полувреме, но не и от второто.

„Въпреки всичко успях да пусна максимално много юноши да играят днес, каквато ни е и една от целите“, добави наставникът на отбора.

На подценяване отдава по-слабата игра на „Родопа“ през второто полувреме футболистът на тима Иван Караиванов.

„Започнахме отлично мача и така завършихме полувремето вкарвайки и четири гола. Мисля, че превъзхождахме изцяло противника. Второто полувреме ги подценихме и те ни вкараха втори гол. За наша радост успяхме да зарадваме феновете да спечелим трите точки“, коментира Караиванов.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на бившият футболист на „Родопа“, Йордан Трайков, когото загубихме преди дни.

Вирни се горе