„Родопа“ с точка при гостуването си на „Левски“ (Карлово)

„Родопа“ с точка при гостуването си на „Левски“ (Карлово)

„Родопа“ (Смолян) спечели точка при гостуването си на „Левски“ (Карлово), след като двубоя завърши при резултат 2:2. Срещата от 28-ия кръг на шампионата на „Трета лига“ – Югоизточна група се игра вчера в Карлово.

Първи резултата откриха домакините чрез Главчев, който успя да вкара след корнер в 25-та минута. Последваха силни минути и за гостите, като след комбинация между Михаел Кисьов и Теодор Стефанов, капитанът на „Родопа“ възобнови равенството 1:1 в 30-та минута. Последва гол с глава от страна на Карадайъ, който изведе „Левски“ за 2:1 в 42-та минута. През първата част Георги Пелтеков имаше възможност да вкара за „зелено-белите“, но изстреляната от него с глава топка уцели гредата. През вторите 45-минути футболистите на „Родопа“ показаха още по – добра игра. Владимир Драмалиев и Даниел Кутев имаха възможност да променят резултата, оставайки сами срещу противниковият вратар, но за съжаление до попадение не се стигна. Все пак Теодор Стефанов успя да вкара за 2:2 в 77-та минута. Десетина минути по-късно, Кисьов имаше поредната възможност да разстреля противниковата врата, като и той бе сам срещу стража на Карлово. Домакините също можеше да променят резултата в своя полза, след като Киков игра с ръка в наказателното поле на „Родопа“. Съответно той бе изгонен от главния рефер Валентин Станчев и съответно карловци получиха право да изпълняват дузпа. Запрянов обаче удари гредата и двубоят завърши при резултат 2:2 .

Така, след добрата игра и зрелещният мач, „Родопа“ можеха да победят с няколко гола разлика, но и да загубят срещата в последните минути.

Вирни се горе