„Родопа“ с ново реми, изпусна „Ботев“ II у дома

„Родопа“ с ново реми, изпусна „Ботев“ II у дома

„Родопа“ (Смолян) изпусна у дома „Ботев“ II (Пловдив), завършвайки 2:2 в играната вчера среща от третия кръг от първенството на „Трета лига“ – Югоизточна група.

Головете за домакините са дело на Теодор Стефанов (12′ и 52′), а за гостите точни бяха Никола Гелин (47′) и Емил Найденов (71′).

От щаба на „Родопа“ имаха сериозни претенции към съдийството, при изравнителния гол за 2:2 и неотсъдена дузпа.

Двубоят започна много силно за „зелено-белите“, като още в 5-та минута имаха възможност да открият резултата, след добра комбинация между Даниел Кутев и Михаел Кисьов. В 12-та минута капитанът Теодор Стефанов вдигна на крака феновете на „Родопа“, след като отбеляза много красив гол с далечен удар и асистенция на Антон Белюков. Последваха още няколко добри положения изработени от възпитаниците на Кириякос Георгиу, като късмета не бе на страната на Белюков, Кисьов и Кутев.

Първият удар към вратата на „Родопа“ от страна на гостите бе едва в 41-та минута, като преди това имаха няколко ъглови удара, но по никакъв начин не затрудниха стражът Тодор Малинов

Вторите 45-минути, футболистите на Даниел Коен изненадаха неприятно противника само 2-минути след подновяване на играта, изравнявайки чрез гол на Никола Гелин, който навлезе от ляво на Малинов, премина през няколко играча в зелено и вкара за 1:1.

Последва бърза атака за домакините, но отново не се стигна до попадение. В 52-та минута, Теодор Стефанов се възползва от грешка на защитника Георги Кущинаров и отново с много красив гол изведе „Родопа“ напред в резултата за 2:1. До 70-та минута домакините направиха отново няколко пропуска, като шанс нямаха отново Кисьов и Кутев, както и Радослав Узунов и Владимир Драмалиев. Последва едно от повратните ситуации в срещата, когато топката напусна очертанията на терена, футболистите на „Родопа“ спряха да играят очаквайки отсъждането на тъч. Гостите продължиха да играят, страничният рефер Станимир Трифонов не вдигна флага, като и главният съдия Любомир Александров остана безмълвен. От това успяха да се възползват перфектно футболистите на „Ботев“II, които атакуваха и вкараха за 2:2 чрез Емил Найденов. Последва нов домакински натиск, при който отново имаше няколко положения, но до гол не се стигна. В 88-та минута, Николай Тихомиров бе ударен от вратаря Мартин Панев, но не бе отсъдена дузпа.

„За пореден мач надиграхме тотално противника. Имахме отново над десет положения, които пропуснахме с лекота. Да, създаваме ги, стигаме до гола, но къде вратаря или заради нашата неточност не се стига до гол. Това ни е проблемът и ни лиши от победата. Трябваше да вкараме, втори, трети, четвърти, пети гол и да решим мача рано-рано, имахме възможност, но не го направихме“, коментира старши треньорът на „Родопа“ Кириякос Георгиу след двубоя.

Относно спорната ситуация при 2:2, треньорът добави:

„Страничният съдия при тази ситуация беше до мен. Той не гледаше мача, той беше някъде другаде, беше заспал. Извини ми се многократно след това, осъзна си грешката. Човекът, не беше във мача“.

Вирни се горе