„Родопа“ с нова победа, би „Левски“ (Карлово) с 1:0

„Родопа“ с нова победа, би „Левски“ (Карлово) с 1:0

„Родопа“ записа втора поредна победа, надигравайки днес тима на „Левски“ (Карлово) с 1:0. Единственият гол в срещата играна на Стадион „Септември“ в смолянският квартал „Райково“, бе дело на Николай Тихомиров.

Срещата започна с домакински натиск, като определено те владееха топката през по-голямата част на мача. Още в първите минути, Михаел Кисьов бе изведен добре пред противниковата врата, но за съжаление до гол не се стигна. Малко след това имаше и съмнение за дузпа в полза на „Родопа“, но главният рефер Стефан Гурков бе категоричен, че няма нарушение. Възможност да открият резултата имаха още Христо Ковачев и Теодор Стефанов, но късметът бе на страна на гостите.

Второто полувреме също продължи в същия дух, футболистите на „Родопа“ се опитваха да стигнат до гол, който в крайна сметка падна в продължението на мача – в 94-та минута. До него се стигна след центриране от фал на капитана Теодор Стефанов, като най-съобразителен в наказателното поле на „Левски“ бе Николай Тихомиров, който от своя страна вкара топката в мрежата на противниковата врата с глава. Така в крайна сметка, момчетата водени от Звезделин Чаушев стигнаха до така желаните 3 точки.

„Поздравявам момчетата за извоюваната тежка победа, която постигнаха с много себераздаване. Благодаря и за подкрепата на феновете“, коментира Чаушев след мача.

В предишния 26-ти кръг от първенството на „Трета лига“ – Югоизточна група, „Родопа“ победи „Берое „II (Стара Загора) с 2:0 като гост.

Вирни се горе