„Родопа“ постигна пълен обрат срещу „Саяна“

„Родопа“ постигна пълен обрат срещу „Саяна“

„Родопа“ (Смолян) постигна пълен обрат над „Саяна“ Хасково при домакинската си победа днес с 3:2. Головете за домакините бяха дело на Даниел Кутев, Теодор Стефанов и Михаел Кисьов, а за хасковлии точни бяха Димитър Алексиев и Митко Плахов.

Гостите завършиха двубоя с девет човека, заради показани червени картони от главния рефер Неделчо Гаджалов. В края на двубоя бе изгонен и треньора на домакините Юлиян Сюрджиев, след сдърпване на терена.

Двубоят започна много силно за „Саяна“, които още в 4-та минута откриха резултата чрез Алексиев. Кутев успя да изравни в 19-та минута, но само две минути след това гостите отново поведоха в резултата след гол на Плахов. В 44-та минута капитанът на „Родопа“ Теодор Стефанов успя да изравни, вкарвайки за 2:2.

Вторите 45-минути започнаха с проблеми за гостите, след като на старши треньора на „Саяна“ му се наложи да извърши принудителна смята на влезлия като титуляр в двубоя вратар Мартин Димитров. Той имаше съприкосновение с Михаел Кисьов през пъвтата част на двубоя и видимо изпитващ болки в единия крак. На негово място в игра влезе Кристиян Костадинов. Две минути след подновяване на играта, за втори жълт и съответно червен картон бе изгонен Бейсим Бейсим. Само в рамките на 10-на минути, Гаджалов показа четири шълти картона на футболисти на „Родопа“, оставайки впечатление, че ще търси реванш за гостите и подготвя изгонването на играч на домакините. Постепенно напрежението на терена и по трибуните нарастна, заради отсъжданията на водещият се елитен рефер. В 75-та минута не бе осъдена дузпа в полза на „Родопа“, след като Стефанов бе фаулиран в наказателното поле на гостите. Вместо това, той му показа жълт картон за симулация. Все пак в 80-та минута домакините стигнаха до пълен обрат, след гол на Михаел Кисьов за 3:2. В самия край на двубоя, на терена лежаха двама футболисти на домакините, това подразни играчите на гостите, като Тайнур Марем отиде и вдигна от земята Адриан Сюрджиев. Всичко се случваше около тъч линията. В дърпането се намеси и наставникът на „зелено-белите“ Юлиян Сюрджиев, заради което бе изгонен заедно с Марем. Гаджалов даде и 5 минутно продължение, което не доведе до нищо интересно.

machove

Вирни се горе