Родопа победи Ямбол с 2:0 пред домашна публика

 Родопа победи Ямбол с 2:0 пред домашна публика

Родопа победи Ямбол с 2:0 в домакински мач игран от шампионата на Трета лига – Югоизточна група, игран на стадион Септември.

Головете са дело на капитана на домакините Теодор Стефанов (63) и на голмайстора на отбора Михаел Кисьов (73).

През първото полувреме играчите и на двата отбора не успяха да изненадат с нищо противника си и завършиха при нулево равенство.

През вторите 45-минути, момчетата водени от Данаил Бачков успяха да притиснат гостите от Ямбол и след няколко пропуснати ситуации, Теодор Стефанов разстреля стражът Стойко Йоргов с далечен диагонален удар и откри резултата за 1:0.

Последва размяна на положения, като 10 минути по-късно Родопа водеше вече с 2:0, след като Михаел Кисьов се откъсна при една контраатака и реализира успешно положението.

Две минути по-късно, гостите вкараха топката в мрежата на Горан Гръблев, но попадението не бе зачетено от главният рефер Георги Стоянов, заради засада.

До тази ситуация се стигна, след като Гръблев направи много добро спасяване и искара топката в корнер. След изпълнението му и получилото се разиграване, футболист на Ямбол центрира към далечната греда, топката се удари в рамката като рикошира и се удари в главата на Станислав Вълчев и влезна в мрежата на Родопа.

Гостите имаха претенции след отмяната на гола. В крайна сметка, двубоят от 15-тия кръг на шампионата завърши при резултат 2:0.

„Успех за нашия отбор, добавим нови 3 точки към актива си. Имах желанието да затвърдим добрата си игра, която показахме срещу Спартак, но не се получи“, коментира след срещата старши треньорът на Родопа Данаил Бачков.

Вирни се горе