“Родопа” победи “Гигант” с 1:0 с гол от дузпа

“Родопа” победи “Гигант” с 1:0 с гол от дузпа

“Родопа” (Смолян) постигна домакинска победа срещу “Гигант” (Съединение) с минималното 1:0. Единственият гол в срещата бе дело на Даниел Кутев в 23 – та минута от дузпа. 11-ет метровият наказателен удар бе даден от главният рефер в срещата Адриан Сюрджиев за спъване на Михаел Кисьов, от страна на Райко Алов в наказателното поле на тима от Съединение.

Едно от най-спорните положения в срещата бе в 76-та минута, когато възпитаниците на бившият футболист на “Родопа” Манол Георгиев, имаха претенции за игра с ръка от страна на Любослав Петров в наказателното поле на “Родопа”. Последва спор на терена, при който имаше и сблъсък от страна на футболистите на двата отбора. Наложи се влизането на асистент-рефери и 4-я съдия, за да потушат скандала. В крайна сметка футболист от гостите получи жълт картон, както и Петров от домакините, който му бе втори и съответно му бе показан и червен. Така момчетата на Данаил Бачков играха до края на срещата с човек по-малко.

Футболистите на “Гигант” имаха доста възможности пред гола, но и вратарят на “зелено-белите” Тодор Малинов запази вратата си суха с отличните си изяви.

В крайна сметка, Сюрджиев показа общо 7 жълти картона и 1 червен за “Родопа” и 4 за гостите.

Така за следващият мач от първенство на “Трета лига” – Югоизточна група, заради наказания за “Родопа” няма да могат да играят Тодор Малинов и Любослав Петров.

“Благодаря на момчетата за себераздаването, за мъжеството и характера, който показаха, защото от един месец сме в тежка ситуация. Огромни благодарности и на публиката, която днес ни бяха 12-ят играч. Доволен съм от победата”, коментира старши треньорът на “Родопа” Данаил Бачков.

Вирни се горе