„Родопа“ победи „Борислав 2009“ с 2:1

„Родопа“ победи „Борислав 2009“ с 2:1

„Родопа“ (Смолян) победи „Борислав 2009“ (Първомай) с 2:1 в мач от 12-ия кръг на първенство на „Трета лига“ – Югоизточна група. Головете на Стадион „Септември“ в Смолян бяха дело на Димитър Петров (0:1), Теодор Стефанов (1:1) и на Михаел Кисьов (2:1).

Двубоят започна много силно за домакините от „Родопа“, като за броени минути създадоха няколко опасни положения и още в 8-та минута получиха право да изпълнят дузпа, след като главният рефер Камен Терзиев отсъди наказателния удар за игра с ръка в наказателното поле на „Борислав 2009“ от страна на техен играч. Вратаря на гостите Владислав Димитров обаче успя да неутрализира удара на Даниел Кутев и запази нулевото равенство. Отново Кутев имаше възможност да се реваншира няколко минути по-късно, но отново не успя да реализира попадение. Последва контраатака на тима от Първомай, която завърши с гол на Димитър Петров, при което гостите поведоха в резултата с 0:1. Няколко минути по-късно, старши треньор на „Родопа“ извърши смяна, като играта напусна Любослав Петров, а на негово място заигра Стефан Киков. В 33-та минута Михаел Кисьов имаше поредната възможност да разстреля вратата на гостите, но в случая топката се удари в страничната греда. Две минути преди края на първата част на двубоя, все пак домакините стигнаха до гол чрез Теодор Стефанов и успяха да възобновят равенството 1:1.

През вторите 45-минути, тимът на „Борислав 2009“, който имаше само един футболист на резервната скамейка се опитваше да бави играта. Домакините обаче търсиха победата и успяха да стигнат до нея в 66-та минута, когато Михаел Кисьов успя да реализира дузпа за 2:1. Тя бе отсъдена за нарушение срещу капитана на „Родопа“ Теодор Стефанов. Малко след това Стефанов напусна играта, като през цялото време игра с контузия. На негово място на терена влезе Атанас Соколов.

Гостите имаха сериозни претенции към отсъжданията на съдийската тройка от Стара Загора, като за реплики жълти картони получиха стражът им Димитров и старши трьнора Господин Господинов.

От „Борислав 2009“ имаха претенции и за дузпа в края на втората част, като спореф тях Адриан Сюрджиев е играл с ръка при една от ситуациите в собственото си наказателно поле. Претенции към съдийството не липсваха и от страна на „Родопа“. В крайна сметка отборът от Смолян записа нови три точки.

Вирни се горе