Родопа“ отново с пълен обрат в Смолян, победи „Берое“ II с 2:

Родопа“ отново с пълен обрат в Смолян, победи „Берое“ II с 2:

„Родопа“ (Смолян) отново постигна пълен обрат у дома, постигайки победа срещу „Берое“ II (Стара Загора) с 2:1. Головете за домакините бяха дело на Теодор Стефанов и Даниел Кутев, а за гостите точен бе Дамян Йорданов.

Първи до гола стигнаха старазогорци още в 3-та минута, след добра атака и съответно перфектен завършек от страна на Йорданов, който отбеляза за 0:1. До края на полувремето, играчите и на двата отбора се опитваха да стигнат до ново попадение, но така и не се стигна до друг гол.

През вторите 45-минути, домакините излезнаха на Стадион „Септември“ видимо надъхани и правиха опити за пресиране на противника. 5 минути след подновяването на играта, капитанът на „зелено-белите“ Теодор Стефанов успя да вкара за 1:1, след перфектна асистенция на Владимир Драмалиев. Малко по-късно, при една от ситуациите пред вратата на „Берое“ II остана съмнение, че топката е преминала голлинията, но попадение не бе отчетено.

Последва изгонване на футболист на гостите в 75-та минута. Тогава главният рефер на двубоя Райко Чакъров от Пловдив показа червен картон на Васил Димитров, след ситуация с Адриян Сюрджиев в половината на „Родопа“. Крайният резултат в двубоя от 7-ия кръг на първенство на „Трета лига“ – Югоизточна група бе оформен от Даниел Кутев, след индивидуален пробив в 85-та минута. Така при резултат 2:1,“Родопа“ записа поредните си 3 точки в актива си.

Претенции към съдийската бригада от Пловдив по време на двубоя, имаха и от двата щаба.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на двама емблематични футболисти и треньори на „Родопа“, от близкото минало – Васил Пенев – Пената и Юлиян Хаджиев – Шуката, с които се сбогувахме завинаги тази седмица.

Вирни се горе