„Родопа“ изпраща успешен сезон, очаква повече успехи през новата година

„Родопа“ изпраща успешен сезон, очаква повече успехи през новата година

Мъжкият тим на „Родопа“ (Смолян) записа най-доброто си класиране този сезон, след завръщането си в „Трета лига“ – Югоизточна група. Тимът зимува на 8 –мо място с 33 точки в таблицата за временно класиране, като записа 10 победи, 3 равенства и 6 загуби. Момчетата водени от старши треньора Юлиян Сюрджиев успяха да вкарат 29 гола, като допуснаха 25 попадения в своята врата. Можеше да влезе и в първата шестица, но късметът не бе на страната на „Родопа“ в последният кръг от есенния дял на шампионата в Сливен.

Голмайстор за сезона е Михаел Кисьов с 11 точни попадения. Капитанът на отбора Теодор Стефанов и Даниел Кутев имат по 6 гола. Антон Белюков и Николай Тихомиров имат по 2 гола, а по един път се разписаха Христо Ковачев и Георги Пелтеков.

Достойно се представиха през сезона и младите възпитаници от Детско-юношеската школа на „Родопа“ в регионалните първенства на Пловдив, водени от треньорите Звезделин Чаушев, Левент Аврамов и Димитър Чолаков. Юношите младша възраст на клуба зимуват на 3 – то място, а отборът на Деца – Б на 4 – то. През годината успяха да завоюват и редица призови места в различните турнири, в които взеха участие.

Успешното представяне на различните отбори на „Родопа“ бе възможно благодарение на труда на треньори, футболисти и ръководството на клуба. Разбира се, това нямаше как да се случи без подкрепата на Община Смолян, чието ръководство прави всичко по силите си да подсигури нормални условия за провеждане на тренировъчния процес, официалните срещи и гостуванията на отборите. За наша радост, Смолян разполага с едни от най-добрите общински спортни бази в страната.

Разбира се, че е ценна и подкрепата на нашите останали партньори Efbet, Вини Стил, Арексим Инженеринг ЕАД, „ОЗК Застраховане“, Пощенска банка и „Михалково“ АД, без която нямаше да можем да осъществим дейността си и през отиващата си година.

Искаме да изкажем огромната си благодарност към всички за подкрепата, както и на безценните ни Фенове.

Пожелаваме на всички наши партньори и привърженици весела Коледа и щастлива Нова година!

Вирни се горе