РЛК-Смолян ще участва в 50-ти Извънреден събор на БЛС и ще подкрепи протеста на лекарите

РЛК-Смолян ще участва в 50-ти Извънреден събор на БЛС и ще подкрепи протеста на лекарите

РЛК-Смолян ще участва в 50-ти Извънреден събор на БЛС.Делегатите на Общото събрание на РЛК-Смолян се запознаха с решенията на НС и УС на БЛС, свързани с проблемите в сектор Здравеопазване,на проведеното вчера събрание,съобщиха от РЛК-Смолян . Отчетен бе като позитивен акт активността на УС на НАЛБП / Националната асоциация на лекарите от болничната помощ /, за започване на реални действия по проблемите в Болничната помощ. Дава мандат на делегатите от РЛК-Смолян да вземат участие в 50-ти Извънреден събор на БЛС. Да подкрепят предложението за Национален протест на българските лекари при следните параметри : УС на БЛС да извърши необходимата организация за осъществяване на Национални протестни действия незабавно, поради пасивното отношение до сега и неизпълнение на Декларацията приета на НС на БЛС от 11.08.2010 г. Тези протестни действия да бъдат съобразени с Устава на Съсловната организация и Нормативната база на Република България при ясни правила и без рискове за пациентите и лекарите при евентуални реални стачни действия със спиране на работа. Основните цели на Протеста да бъдат формулирани в посока на :

  • Незабавни, компетентни действия на всички институции , касаещи системата за актуализиране на Нормативната база – ЗЛЗ , Наредби на МЗ, НРД, Национална здравна карта и др.

  • Осигуряване на оптимално финансиране съобразно извършената лечебна дейност на всички изпълнители на медицинска дейност.

  • Равнопоставеност на всички видове медицинска помощ и всички видове собственост на Лечебните заведения в Република България.

  • Адекватно поведение на всички здравни и медицински институции в условията на тежката финансова, институционална и ресурсна криза в системата на Здравеопазване.

Приемане на единен ценоразпис на медицинските услуги в Република България.

Вирни се горе