РИК в Смолян утвърди график за пробно машинно гласуване в област Смолян

РИК в Смолян утвърди график за пробно машинно гласуване в област Смолян

РИК Смолян утвърди график за провеждане на разяснителна кампания на територията на Област Смолян, във връзка с произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. Пробното машинно гласуване стартира утре – 29 октомври в общините Рудозем и Смолян.

На 5 ноември от 10 до 15 часа, машини ще бъдат разположени на стария център в града пред ОД на МВР, в Райково пред читалище „Балкански просветител“ и в Устово пред читалище „Кирил Маджаров“. Разяснителна кампания ще се проведе и в селата на община Смолян, които ще гласуват машинно. Това са Смилян, Търън, Момчиловци, Широка лъка и Виево.

В община Рудозем ще бъдат доставени три броя машини за пробно гласуване на жителите в града и селата Чепинци и Елховец.

На 30 октомври разяснителна кампания ще се проведе в гр. Девин и седем села в община Девин, както и в село Широка лъка, община Смолян. На 31 октомври пробно ще гласуват жителите на гр. Доспат и седем села в община Доспат, както и на село Борино. На 3 ноември разяснителна кампания ще се проведе в община Златоград – в града и в селата Ерма река, Старцево и Долен, а също и в гр. Неделино и село Средец. На 1 и на 5 ноември, съответно в селата Момчиловци и Виево и в гр. Смолян. На 1 ноември пробно машинно гласуване ще има в селата Баните, Оряховец и Гълъбово.

На 2 ноември – в гр. Мадан и селата Средногорци, Леска, Боровина, Върбина и Букова поляна, а също и в смолянското село Търън. На 4 ноември членовете на РИК ще разясняват машинното гласуване в гр. Чепеларе и селата Павелско, Хвойна и Забърдо.

Припомням, че разяснителна кампания трябва да се проведе във всяко населено място, където ще има секция, в която ще се гласува с машина.

От РИК-Смолян призовават гражданите да се включат активно в обучителния процес.

Вирни се горе