Резервациите за лятото започнаха- Турция и Гърция по-евтини за почивка от България

 Резервациите за лятото започнаха- Турция и Гърция по-евтини за почивка от България

Ако резервирате почивката си сега ще спестите от 20% до 25% , отколкото ако резервацията се направи в началото на юли. Офертите са с отстъпки около 20% по-евтини за българските морски курорти и от 20% до 25% за турските морски курорти – Анталия, Мармарис, Кушадасъ, Бодрум и други, както и за гръцките морски курорти на Халкидиките, остров Тасос и остров Крит.Почивка в тризвезден хотел на Златни пясъци и Слънчев бряг излиза от 800 до 950 лева с отстъпката от 20%, а в тризвездните хотели на Кушадасъ и Мармарис цената е от 350 до 380 лева. В гръцките хотели на Халкидиките, остров Тасос и остров Крит предложенията за резервация сега се движат от 350 до 400 лева. Всички тези оферти се отнасят за 7-дневна почивка на база „ Ол-инклузив”, включващи 7 нощувки плюс закуска, която най-често е блок-маса. За турските морски курорти офертите са за 7 нощувки със закуска плюс пътуване с автобус от България до Турция и обратно.

От 14 до 16 февруари в София ще се проведе и юбилейното 30-о издание на най-голямата българска туристическа борса “Ваканция и спа”. На нея посетителите ще могат да получат информация от първа ръка и да си направят резервации със значителни отстъпки както за почивка у нас, така и за екскурзии и ваканции в чужбина.

Миналата година участниците във форума бяха 160. За тази година още няма окончателни данни, но вече се знае, че своите продукти и оферти ще представят много фирми и туристически комплекси от България, Гърция, Турция, Испания, Италия, Сърбия, Македония, Румъния, Русия, Унгария, Хърватия, Тунис, Доминиканската република, Южна Африка и т.н.

На изложението ще бъдат представени и няколко български фирми, които организират детски и ученически лагери и ваканции. Така родителите могат да се запознаят подробно с различните предложения на специализираните компании за лятна почивка на децата си, вместо да разчитат единствено на предложенията, дошли от училищата.

Вирни се горе