Рецитаторски конкурс „Васил Левски – 150 г. безсмъртие“ се провежда в Смолян

Рецитаторски конкурс „Васил Левски – 150 г. безсмъртие“ се провежда в Смолян

Общински конкурс за млади рецитатори „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ се провежда днес в Смолян. Събитието е част от инициативите, посветени на 150-годишнината от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски, съобщи историкът Таня Марева, предаде БТА.

Участниците в конкурса се представят в три възрастови групи – от 1-ви до 4-ти , от 5-и до 7-и и 8-12 клас. Най-малките изпълнители на произведения за Левски се изявяват на сцена в Регионалната библиотека (РБ) „Н. Вранчев“, оценявани от жури с председател Светлана Хаджиева, директор на РБ. Учениците от втора и трета възрастови групи рецитират поезия или белетристични текстове, посветени на Апостола, в Зала 2 на Родопския драматичен театър (РДТ) пред жури с председател актрисата Емилия Ованесян.

Награждаването на победителите в конкурса ще бъде на тържество в РДТ от 17 часа днес. В програмата на тържеството е включен спектакъл за Васил Левски в изпълнение на деца от Детска градина „Родопчанче“ в Смолян.

Наградите за отличените млади рецитатори са ваучери за книги, осигурени от Общобългарския комитет „Васил Левски“ – София по проект за оказване на съдействие на общинските комитети за отбелязване на 150-годишнината от гибелта на Левски, финансиран от Министерството на културата, допълни Таня Марева. Всички участници в конкурса ще получат грамота от Общински комитет „Васил Левски“.

Вирни се горе