Ресторантьори на СПГТС „Никола Й. Вапцаров“ впечатляват в Испания гости от цял свят

Ресторантьори на СПГТС „Никола Й. Вапцаров“ впечатляват в Испания гости от цял свят

Двадесет млади ресторантьори от Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“ практикуват професията си в най-добрите хотели и ресторанти на испанския курорт Марбея на брега Средиземно море.

В периода 09-23.09.2023 г. се провежда мобилност по проект BG01-KA122-VET-000077667 „Acquiring experience in the Mediterranean cuisine and the dual training in the profession „Restaurateur“, financed under the Erasmus+ program.

Испанските партньори споделят опит, компетенции и мастер клас в гастрономията и сервиза. На своеобразна кулинарна фиеста, под наставничеството на местни шеф-готвачи, младите ресторантьори приготвят типичните за региона блюда от прясно уловена риба и морски дарове, гарнирани със свежи зеленчуци и подправки. 14 дни учениците на гимназията впечатляват със знания, умения и добро обслужване във високо категорийни заведения за хранене и развлечения.

Смолянските гимназисти усвояват тънкостите на средиземноморската кулинария във висококатегорийни ресторанти. А това е една чудесна възможност за нови знания и умения в областта на интернационалната кухня и средиземноморското гостоприемство, които ще са от полза в бъдещата кариера на младите професионалисти, съобщиха от смолянската гимназия.

Вирни се горе