Ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи подписа меморандуми за сътрудничество с училища от област Смолян

Ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи подписа меморандуми за сътрудничество с училища от област Смолян

Ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) проф. д-р Миглена Темелкова подписа днес меморандуми за сътрудничество с осем училища от област Смолян. Целта на тези меморандуми е да се осъществяват дейности в процеса на образованието и приемственост между средното и висшето образование, коментира Никола Запрянов, началник на Регионалното управление по образование, предаде БТА.

Идеята е да направим по-плавен прехода между средно и висше образование, както и да си сътрудничим с колегите от средните училища, каза проф. Темелкова. Тя посочи, че ВУТП има много бизнес партньори от ИТ и сектора на телекомуникациите, така че подобно сътрудничество може да привнесе практически елемент в обучението на средните училища в Смолянски регион.

Предвиждаме да си сътрудничим в различни проектни начинания, за които при нас или в средните училища не достига експертиза, допълни ректорът. Според проф. Темелкова партньорството ще бъде многостранно.

Ректорът уточни, че Висшето училище не случайно се насочва към Смолян, имайки предвид добрите резултати на училищата в областта. От друга страна през последните години според проф. Темелкова се наблюдава тенденция на излизане на бизнеса от големите градове и завръщането му в по-малките, което може да бъде шанс за развитие на Смолян. Надявам се, тук да обърне поглед и бизнесът, с който си партнираме много интензивно, заяви ректорът. Най-големите ИТ и телекомуникационни компании са наши партньори и се надявам да привнесем в обучението точно тази експертиза от реалната практика, защото тя е потребна както на средното, така и на висшето образование, посочи проф. Темелкова.

Вирни се горе