Регионалната библиотека в Смолян с много изненади за читателите през празничния месец декември

 Регионалната библиотека в Смолян с много изненади за читателите през празничния месец декември

В Регионална библиотека "Николай Вранчев" – Смолян са предвидени много изненади за читателите през празничния месец декември. Това каза за "Фокус“ директорът на библиотеката, Светлана Хаджиева.

От понеделник – 5 декември до края на месеца всички читатели, които посетят Детски отдел и си заемат книги за дома, ще получат "Коледна история в кутия" – това са празнично опаковани книги с пожелания, които библиотекарите от отдела са подготвили специално за тях, посочи тя.

Отново в Детски отдел ще се проведе и традиционната "Коледна работилница". В дните от 12 до 14 декември, децата ще изработват и оцветяват коледни играчки, които след това ще могат да занесат вкъщи или в училище и закичат на своите елхи.

На 15 декември в отдел “Заемна за възрастни" ще бъде открита изложба на книги “Моя бяла Коледа". Това са издания от фонда на библиотеката, които разкриват обичаите и традициите не само в България, но и по света, допълни Хаджиева пред агенция Фокус.

Още една изложба ще бъде открита в библиотеката на 21 декември от 16:00 часа. Тя включва снимки и е изготвена от младите участници във Фотоклуб “Светлопис". Фотосите представят “Коледа – обичаи и традиции".

Директорът на културната институция каза още, че по традиция през декември ще бъдат наградени и най-активните читатели за 2022 г. на Регионална библиотека в Смолян. Тази година церемонията ще се проведе на 16 декември 2022.

Вирни се горе