Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян с нов сайт

Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян с нов сайт

Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян представи новия сайт, реализиран по проект „Вижте ни! Чуйте ни! Научете”, с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”. На пресконференция, на която присъстваха библиотекари, партньори по проекта и журналисти, зам.-директорът Йорданка Вълчева представи новата визия на електронния сайт с рубриките и съдържанието в тях. Освен досегашните рубрики, читателите могат да открият много информация, която ще им помогне в своето обучение, творческа дейност, читателски търсения и т.н. В анкета, те могат да изразят своето мнение и да дадат предложения за това какво още може да се добави на интернет-страницата, какви нови книги да се комплектуват и др.

За нашите партньори и колеги от областта е рубриката „Виртуален методичен кабинет”. Там се публикуват методически материали, квалификационни събития, добри практики от областта, често задавани въпроси, а също и качени презентации, които могат да се ползват в практиката.

Електронните услуги на библиотеката са обогатени с нови рубрики – „Виртуални изложби”, Електронна библиотека-Творците на Родопа” и „Видеоканал”. Периодично във видеоканала на Регионална библиотека в YouTube се качват видеоматериали за „Творците на Родопа”, „Бенефис на читателя”, „Видеоревюта на книги” и др. По проекта са изработени още две страници – на Детски отдел и Краезнание. Най-малките читатели ще открият информация за новите книги, които са на разположение в отдела, детските периодични издания, какви конкурси се организират, могат активно да участват със свои творби в рубриката Млади писатели, поети и художници.

В новата страница на отдел „Краезнание” читателите ще открият Календар от местни дати и събития през настоящата година, Новите заглавия на краеведски книги. Представяме забележителностите в региона със снимки, личностите на Средните Родопи и Почетните граждани на община Смолян; случващото се през миналия век и сега; какви услуги предлага отдел Краезнание. Можете да изпратите вашите въпроси и мнения в пряката връзка от рубрика Контакти, съобщиха от библиотеката.

Участниците и партньорите по проекта изразиха своето задоволство от постигнатите резултати, които са изцяло в интерес на читателите и потребителите на библиотеката.

Вирни се горе