Регионална библиотека”Николай Вранчев” – Смолян с нов директор

Регионална библиотека”Николай Вранчев”  – Смолян с нов директор

Милка Матева е новият директор на Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян. Встъпването в длъжност се осъществи на 01 февруари 2024 г. , когато изтече мандата на предишния ръководител на регионалния културен институт Светлана Хаджиева.

Милка Матева е доказал се библиотечен специалист с 20 годишен трудов стаж. Постъпва на работа в Регионална библиотека „Николай Вранчев” през 2004 г., където работи последователно като библиотекар-експерт и завеждащ отдел „Изкуство”, а от 2019 г. и като методист.

През годините е участвала в разработването и реализацията на проектни дейности към Министерство на културата, водила е и вземала участие в обучения, повишаващи библиотечната квалификация.

Милка Матева има завършена магистратура към СУ „Климент Охридски” по „Библиотечно-информационни технологии” и следдипломна квалификация „Библиотекознание и библиография” към ВУ „Св.Св. Кирил и Методий”.

През 2019 г. е удостоена с Годишната награда на Община Смолян в частта „Принос в библиотечната дейност”, връчваща се на просветни и културни дейци, съобщиха от библиотеката.

Вирни се горе