Редица образователни институции се обединяват в помощ на Даниела Йорданова от Смолян

Редица образователни институции се обединяват в помощ на Даниела Йорданова от Смолян

Организират Велинкеднски благотворителни базари

Редица образователни институции се включват във Великденски благотворителен базар в подкрепа на Даниела Йорданова. Освен това повече от месец тече кампания за набиране на средства в целия Смолян.

ЦПЛР-ОДК – Смолян стартира благотворителна кампания в подкрепа на Даниелка, съобщиха от центъра.

Днес, 19.04. стартират благотворителните инициативи на ОДК, гр. Смолян в помощ на Дани. На 19. и 21. април /вторник и четвъртък/ ще се проведе благотворителен базар пред Община Смолян от 15:00 ч. до 16:30 ч. Всеки, който желае да помогне на момичето, може да си закупи ръчно произведено изделие от децата в ОДК, от Съюза на слепите, от Клуб на жените “Родопчанка” и от двама други дарители, които искат да останат анонимни.

На 20.04. от 18:00 ч. ОДК ще проведе благотворителен концерт в зала 2 на РДТ “Н. Хайтов”.

От 26. до 29. април всеки ден от 10:30 ч. в куклената зала на театъра ОДК ще представя по едно детско театрално представление пред детските градини от Смолян. Събраните средства от всички тези събития ще бъдат преведени по банковата сметка на Даниелка!

Ръководството и екипът на Ресурсният център в Смолян също организират благотворителен Великденски базар в подкрепа на Даниела Йорданова. Той ще се състои на 21.04.2022 г., на пл. “Свобода” /стар център/, от 9.30 ч. до 16.00 ч. Предметите, които ще видите на базара са изработени от деца и ученици със специални потребности от цялата област.

Не спират и отделните дарителски кампании, организирани от жителите на Смолян и областта, а вече е открита и банкова сметка, в която може да дарите средства за Даниела Йорданова.

Инвестбанк АД

BIC: IORTBGSF

БАЕ: IORT8019

IBAN: BG 61 IORT 8048 5094 5384 00

ДАНИЕЛА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА

DANIELA ANGELOVA YORDANOVA

17-годишното момиче вече 10 години се бори с остра лимфобластна левкимия и се нуждае от средства за извършване на трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина. За щастие има член от семейството, който е на 100 % съвместим с Дани, но е необходима голяма парична сума, която е непосилна за семейството й.

Освен благотворителните базари, организирани тази седмица, предстои и благотворителен концерт – на 27 април от 18 ч. в зала 1 на Родопския драматичен театър. На сцената ще се качат смолянски музикални и танцови формации, сред които „101 каба гайди“, Общинският духов оркестър, фолклорните групи „Зареница“ и “Родопа”, Детска формация “Орфееви звуци”, брейк школа, клуб по спортни танци. Приходите и от тази инициатива са за лечението на тийнейджърката.

Вирни се горе