РДТ представя премиерата на спектакъла „Юдина ела“

РДТ представя премиерата на спектакъла „Юдина ела“

Броени дни преди настъпването на един от най-красивите и важни празници – Рождество Христово, Родопски драматичен театър “Николай Хайтов” има честта и удоволствието да ви покани на премиерата на спектакъла „Юдина ела“ от Константин Канев. На 16-ти декември от 19:00 часа ще се състои премиерното представление на един обещаващ и докосващ спектакъл. Той е създаден специално по повод 70-годишния юбилей на театъра.

Любов и страдания, смълчаващо със силата си човешко достойнство, талант и изкупление за неговото притежаване, възхищение пред живота в сянката на страшни изпитания… В разказите на Константин Канев всичко това е сплетено като корените на вековно родопско дърво. Сляпа Дана, Юдичев Тодор, Дрохо Кехая… Истинските хора и техните истории идват към нас от далечно време, през реални събития и легенди, придобиват необикновена осанка, карат ни да притихнем пред техните болка и красота, пред мъдростта и духовната им щедрост. И да си припомним, не без срам, как се живее гордо и изправено – споделя режисьорът Юрий Дачев.

Музиката в спектакъла е на Мира Искърова.

Участват актьорите Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Божана Мановска, Димитър Димитров, Делян Илиев, Мариан Бозуков, Борис Хаджийски, Атанас Найденов и Никола Орешков.

Вирни се горе