Разкриха подмяната на вота в Турция

Разкриха подмяната на вота в Турция

Дългоочакваното разкриване на подменения вот в Турция бе направено днес.

Лидерът на “Ред, законност и справедливост” Яне Янев оповести данните за манипулации от 5 юли.

Той представи пред медиите протоколи, в които ясно личат злоупотребите, както следва: В протокол 324600 секция 218 в община Османгаази е записано, че реално пуснатите бюлетини са 1390.

На стр. 2 на протокола е записано обаче, че за ДПС са гласували 1395. В протокол 324600 в секция 151 броят на избирателите в общия и допълнителния списък е 1634.

Толкова е и броят в основния списък. Според протокола толкова са и намерените в избирателните кутии бюлетини, като 1624 от тях са за ДПС. Няма нито един правилно попълнен списък.

При съставянето на нито един протокол не е участвал български гражданин.

"В Турция не е имало реално гласуване, а само попълване на протоколи с невярно съдържание. Към нито един от протоколите не са приложени допълнителни списъци, тъй като не е извършено реално гласуване”, посочи Янев.

Той каза, че в някои секции в Турция изобщо не е имало протоколи. Като пример той посочи град Чорлу, в който липсва протокол, а са продиктувани хиляди гласове.

Димитър Абаджиев от РЗС заяви, че Централната избирателна комисия и до днес няма тези протоколи. С тях разполагат само Министерството на външните работи и РЗС, а вече и медиите.

Над 120 са протоколите, които МВнР е представило на партията. Политическото ръководство на РЗС ще настоява въз основа на тези доказателства Конституционния съд да се произнесе.

Вирни се горе