Разходки със снегоходки, ски панти и сплитборд организират в Пампорово като постковид възстановяване

Разходки със снегоходки, ски панти и сплитборд организират в Пампорово като постковид възстановяване

Разходки със снегоходки, ски панти и сплитборд са най-новите предпочитания сред туристите в Пампорово, обяснява Станислав Вангелов от “Рестарт Зона 82 Пампорово” (Restart Zona 82 Pamporovo).

Програмата за спорт и движение по заснежените склонове под вр. Снежанка се прилага и като постковид възстановяване сред природата.

Новият продукт за рестарт след срещата с вируса се основава на традициите за климатолечение в района на Чепеларе и Пампорово отпреди век и е съставен с консултации от лекар, уточнява Вангелов. Рестарт зоната в курорта привлича по време на пандемията и все повече туристи, съчетаващи ваканция и дистанционна работа от офис в планината.

Маршрутът от “Студенец” до “Язовира” е с лека денивелация, подходящ, според Станислав Вангелов, за туристи от 7 до 100 г. Използването на ски панти, сплитборд и снегоходки позволява изкачване в снега по лекия наклон без помощта на лифтове. Разходките са под ръководството на ски учители, а като задължително оборудване са включени и оксипулсомери за следене нивото на сатурация.

Рестарт зоната в Пампорово въведе в ски курорта още преди пандемията програми “Офис в гората”, привличайки туристи с възможности за дистанционна работа. “Лаптопаджийските лагери” в Пампорово и Чепеларе стават все по-популярни както за български, така и за чуждестранни дигитални номади и представители на професии с възможност за онлайн офиси – IT специалисти, журналисти, блогъри и др. Поредният лагер със ски и лаптоп се планира през март.

Вирни се горе