РАЗГОВОР ЗА ЛЮБОВТА С ИРИНА ГАБРОВСКА

РАЗГОВОР ЗА ЛЮБОВТА С ИРИНА ГАБРОВСКА

Талантливата писателка Ирина Габровска докосна с творчеството си сърцата и душите на всички, които присъстваха снощи в залата на КДК – Смолян. Поетичната среща с нея беше за вечната тема – Любовта. Актрисата Миряна Найденова чете стихове от книгите на авторката. Пианистката Никол Настанлиева допълваше фона в залата, която беше притихнала от стиховете, които достигнаха до кътчетата на всяка душа.

Авторката Ирина Габровска е от Смолян, но от дълги години не живее в родния си град. Има щастливо семейство и 14-годишна дъщеря. От 8 години е в Германия, а преди това е живяла София. В момента работи по направление интеграция и миграция на бежанците. Магистър е по „Международни отношения“, изпълнявала е дейности по различни европейски проекти. Полунощ, когато хората обикновено спят, тя пише стихове- топли, нежни, истински, дошли от нейното сърце. А мястото, където се връща във всеки един момент и във всеки един миг е Смолян.

На срещата, почитателите на авторката получиха своя екземпляр от "60 Секунди Любов" с послание и автограф от нея.

Ето и част от посланията на Ирина:

Любовта е убежище за този, който може да я усети. Трябва да я изживяваме, казваме, показваме, защото животът е един миг. Всичко друго е път по-който минаваме. Истинската любов е несъвършената. Тя усмихва, причинява болка, сълзи, тишина, изпитание и компромиси. Любовта е грижа и отношение за сърцето на другия. Любовта е вдъхновение и в този труден и объркан свят единственото нещо е да се обичаме.

Вярвам в доброто. Всеки един от нас носи тази частица, която може да промени околния свят.

Няма малка, средна и голяма любов, има само любов.

Обичайте!

kniga

kazan

Вирни се горе