Разчистват паднали дървета и камъни в област Смолян след проливния дъжд

Разчистват паднали дървета и камъни в област Смолян след проливния дъжд

Паднали дървета и камъни, както и наноси, вследствие на проливните дъждове, са затруднявали движението по пътищата в област Смолян през нощта, съобщиха от Областното пътно управление – Смолян. Всички подадени сигнали са обработени и няма затворени участъци по републиканската пътна мрежа.

Повишено е нивото на реките и язовирите в област Смолян след продължителните валежи, съобщи за БТА областният управител Захари Сираков. Той уточни, че повишението на речните нива е в рамките на нормалното, няма и опасност за преливане на язовири. Най-голямо количество на валежите за областта е измерено в с. Арда, общ. Смолян, където са паднали 112 литра на квадратен метър за последното денонощие. Състоянието на язовирите в областта се следят, областният щаб има готовност за действие, съобразявайки се с обявения оранжев код за Смолянски регион, допълни Сираков.

В преобладаваща част от областта вали продължителен дъжд, а в района на Пампорово и високите части – сняг. Новата снежна покривка в Пампорово е около 15 см, уточняват от Планинската спасителна служба. Ски зоната е затворена, докато пистите се обработват след падналия тежък сняг. От „Пампорово“ АД информират, че ски зоната ще бъде отворена в 11:45 часа.

Вирни се горе