Разбиха схема за източване на банкови карти

Разбиха схема за източване на банкови карти

Организирана престъпна група, участвала в международна схема за източване на банкови карти, е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържани са три лица, открити са фалшиви карти на VISA и MASTERCARD, компютърни конфигурации с номера на банкови карти, пластики и техническо оборудване за тяхното изработване.

Специализираната полицейска операция започнала преди два дни. Спецполицаите работили по сигнал, че на Аерогара-София е пристигнал пакет на куриерска фирма, съдържащ банкови карти.

Установено е, че пратката идва от Пакистан, а нейни получатели са лица, които живеят на територията на столицата.

В момент на получаване на колета е задържан 65-годишният П.П. В пратката има 12 фалшификата на карти VISA и MASTERCARD с имена на български граждани.

В хода на разследването е установено, че П.П. имал двама съучастници – двама младежи на 24 и на 17 години, които са издирени и също задържани.

При последвалите претърсвания и обиски в домовете им са открити и иззети две компютърни конфигурации с номера на банкови карти, 50 пластики – част от които “бели”, и техническо оборудване за тяхното изработване.

На тримата задържани е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 24 часа.

Вирни се горе