Районният мюфтия посети обновената джамия в с. Пловдивци

Районният мюфтия посети обновената джамия в с. Пловдивци

Днес, 04.02.2022 г., по покана на мюсюлманско настоятелство село Пловдивци, общ. Рудозем районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов посети джамията на селото. Поводът за посещението му беше напълно реконструираната и обновена джамия.

Преди една година по инициатива на мюсюлманското настоятелство започна кампания за реконструирането на местната джамия, която според сведения е на повече от 300 години. С дарения от местното население и дарения от други населени места, джамията е напълно обновена конструктивно и архитектурно с изцяло нов интериор. Освен със средства, много хора се включили в инициативата с дарения на материали и труд.

В петъчното си хутбе на тема „Мястото на джамията в живота на мюсюлманина“, районния мюфтия припомни значението на джамията по времето на Пратеника Мухаммед (с.а.с).

Районния мюфтия поздрави мюсюлманското настоятелство и жителите на село Пловдивци за постигнатия успех и благодари на всички, които са взели участие в реновирането на джамията, като им пожела всеки да намери своя дом в Дженнета, построен от Всевишния Аллах. От името на жителите на село Пловдивци мюсюлманското настоятелство благодари на всички хора, които живеят извън селото и са взели участие при благоустрояването на джамията, отправяйки дуа Всевишния Аллах да ги обсипе с благодат и берекет.

Вирни се горе