Районна прокуратура – Смолян привлече като обвиняем 54-годишен мъж за управление на автобус след употреба на алкохол

Районна прокуратура – Смолян привлече като обвиняем 54-годишен мъж за управление на автобус след употреба на алкохол

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем К.К., на 54 г., за това, че на 24.06.2023 г., в гр. Смолян, е управлявал моторно превозно средство – автобус, марка „Ивеко Дейли“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,32 на хиляда, установено по надлежния ред - с протокол за химическа експертиза - престъпление по чл. 3436, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 24 юни 2023 г., в гр. Смолян К.К. управлявал автобус по линия на градския транспорт. В него имало пътници. Полицейски патрул спрял за проверка автобуса, а водачът бил тестван с техническо средство за алкохол, което отчело положителен резултат. На място му е била отнета шофьорската книжка със заповед за налагане на принудителна административна мярка. По делото е била назначена химическа експертиза, според чието заключение в кръвта на водача е установен 1,32 промила алкохол.

За деянието, в което е обвинен К.К., се предвижда наказание лишаване от свобода от една до три години и глоба до 1000 лева, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за определен срок. Предстои внасяне на обвинителен акт в Районен съд-Смолян.

Вирни се горе