РАЙКОВСКАТА ГИМНАЗИЯ ИЗПРАТИ ВИПУСК 2022Г.

РАЙКОВСКАТА ГИМНАЗИЯ ИЗПРАТИ ВИПУСК 2022Г.

На 20 юни 2022г. зрелостниците от Випуск 2022 на Профилирана природо-математическа гимназия „Васил Левски“ гр. Смолян получиха диплома за средно образование.

Тържеството се състоя в зала №1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“. Присъствах г-жа Николина Марвакова, младши експерт в Областна администрация Смолян , експерти от РУО – Смолян, г-н Костадин Чаталбашев, председател на Управителния съвет на училищното настоятелство, инж. Петър Тодоров, председател на Обществения съвет, г-н Николай Люнчев, представител на InForceIT Academy, родители и близки. Бяха прочетени поздравителни адреси от името на Кмета на Община Смолян Николай Мелемов и от Областна администрация Смолян.

Дългогодишна традиция е дипломите на абитуриентите да се връчват от Патрон на Випуска, млад човек, възпитаник на Райковската гимназия, получил добро образование, реализирал се успешно в професията си. Тази година патронът на Випуск 2022 е д-р Григор Лалов. Той завършва Природо-математическа гимназия „Васил Левски“ в град Смолян през 2002 година с отличен успех. Следва медицина в Медицински университет София. Специалист е по пулмология и фтизиатрия в Многопрофилна болница за активно лечение Смолян. През 2020 год. доктор Григор Лалов получава награда за борба на първа линия с Ковид -19. Той поднесе почетните плакети на отличниците на Райковската гимназия.

Диплома за средно образование получиха 91 абитуриенти – 21 от паралелка с профил „Софтуерни и хардуерни науки“, 24 от профил „Математически“, 19 от паралелка с профил „Иконмическо развитие“, 27 от паралелка с профил „Природни науки“.

Дипломата на девет зрелостници е с общ успех отличен 6.00. Това са Стефко Цоньовски от XII а клас, Йоана Гаджакова, Кристина Калемджиева, Михоела Балийска, Нина Кисьова от XII б клас , Елис Велиева, Ренета Стоилова и Юксела Байрямова от 12 г клас. Най-висок резултат от двата задължителни държани зрелостни изпити има Михаела Хаджиковакева от XII б клас. Тъй като общият успех и на нейната диплома е отличен 6.00, тя е ОТЛИЧНИКЪТ на Випуск 2022г. Михаела произнесе вдъхновяващо слово, благодари за знанията и прекрасните и незабравими моменти в Гимназията.

Видимо развълнувани, зрелостници от четирите паралелки прочетоха своето последно слово и поднесоха благодарността си към всички учители. В залата в този незабравим момент бяха и родителите на зрелостниците. Вълненията си на родител сподели г-жа Антоанета Караджова, майка на Гергана Колева от XII г клас.

Директорът на училището също произнесе вълнуващо слово и изказа своята благодарност към ученици и учители: „С резултатите си вие утвърждавате достойното място на Райковската гимназия сред водещите учебни заведения не само на регионално, но и на национално ниво. Благодаря ви, скъпи ученици! За да се гордеем с такива постижения, умело ви обучаваше екипът учители, които с професионализъм и любов към работата си ви водиха към настоящия успешен финал“.

Музикален поздрав към всички присъстващи поднесе Мария Иванова, ученичка от XI в клас. Тя изсвири “Nothing Else Matters” на Металика и танго от филма „Усещане за жена“. Специален поздрав за нашите зрелостници поднесе и клуб по спортни танци „The one“ с ръководители Димитър Даракчиев и Николай Тошев.

За поредна година изпратихме дванадесетокласниците със самочувствието на знаещи и успешни млади хора, устремили се към нови върхове, а ние, техните учители, сме горди и щастливи, съобщиха от училището.

Вирни се горе