Радваме се на повече слънце днес

Радваме се на повече слънце днес

Днес ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а след обяд, със слаб югозападен вятър, ще прониква по-топъл въздух и максималните температури ще са между 9° и 14°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, в комбинация със слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 12°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините, в часовете преди обяд, облачността в масивите от Западна България ще е значителна, а на изолирани места ще превалява сняг. По-късно ще намалее и навсякъде ще преобладава слънчево време.

Висока остава опасността от лавини извън обработените ски писти. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

В сряда на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. В четвъртък в по-голямата част от страната отново ще бъде слънчево. В петък ще бъде ветровито, на места с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1500 метра. След временно застудяване, в събота температурите отново ще тръгнат нагоре.

Вирни се горе