Ради Лазарова получи "Златна игла" за дизайнер на годината

Ради Лазарова получи "Златна игла" за дизайнер на годината

Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков раздаде наградите “Златна игла”.

Дизайнер на годината е смолянчанката Радослава Лазарова. Това е втората “Златна игла” за нея. Първата й беше връчена преди няколко години за най-добър млад дизайнер, припомнят организаторите.

Отличието “Модна къща 2021” е за “Алегра” с дизайнер Радостина Илиева.

“Тази година посланието на Академията за мода и “Златната игла” е пределно ясно – българският моден дизайн и българската модна индустрия няма да паднат на колене пред ковид пандемията. Като важна част от културата и изкуството, модното творчество надмогва ограниченията и лишенията, защото стилът и красотата никога не се предават”, каза проф. Стойков.

Статуетката “Златна игла” е изработена от бижутера Анжело Красини, а председателят на Академията за мода лично удостои със сертификат всеки от победителите. В церемонията участваха досегашните носители на приза “Златна игла” в различни категории – София Борисова, Ина Асса, Теодора Спасова, Джулия Ангелова, Ивомир Пешев.

След церемонията наградените имаха свое индивидуално представяне с колекции и артистични пърформанси, подготвени специално за ревю-спектакъла на годишните награди. Тази година събитието имаше благотворителна кауза – да подпомага финансово творческото развитие на студенти по мода и посещение на Седмицата на модата в Милано.

Smolyannews.com честити наградата на Радослава Лазарова!

Вирни се горе