Работна среща - дискусия по проблемите на регионалното здравеопазване се откри в Златоград

Работна среща - дискусия по проблемите на регионалното здравеопазване се откри в Златоград

Работна среща – дискусия по проблемите на здравеопазването в област Смолян се откри днес в Златоград, съобщи председателят на Югоизточния Европейски медицински форум доц д-р Андрей Кехайов. Продължаващата до 10 октомври среща – дискусия е с участието на над 30 изтъкнати специалисти в различни области на медицината, мениджъри на едни от най-големите болници в страната, кметове на общини от област Смолян, представители на здравни институции. Организатор на събитието е доц. д-р Андрей Кехайов, президент на Югоизточно Европейски медицински форум и преподавател във Факултета по обществено здраве – Медицински университет – София. Участващи в дискусията водещи специалисти по хирургия, гинекология, педиатрия, ортопедия, ендокринология, кожни болести ще извършват на 9-и и 10 октомври безплатни медицински прегледи и консултации за жители на Неделино и Златоград.

В програмата на работната среща за утре е предвидена дискусия за състоянието на здравеопазването в област Смолян, отчитайки сериозните демографски проблеми на региона.

Водещи специалисти в здравния мениджмънт и преподаватели ще анализират основните проблеми на здравеопазването в областта, посочи д-р Андрей Кехайов. Снощи той представи най-новата си научна монография в съавторство с проф. д-р Петър Николаков – “Пътеводител в понятийните “дебри” на българския здравен мениджмънт”.

Организираните безплатни прегледи от различни специалисти ще се проведат на 9 октомври в Медицинския център в Неделино, а в неделя – в Златоград.

Вирни се горе