Работи се за отварянето на ГКПП Златоград за летният сезон

Работи се за отварянето на ГКПП Златоград за летният сезон

Тази година ще бъде отворен граничният контролно-пропускателен пункт Златоград-Термес, а следващата 2023 г. – ГКПП Рудозем. Това съобщи на брифинг в Министерството на транспорта ресорният министър Николай Събев. В четвъртък той се срещна с гръцкия си колега Константинос Караманлис.

“Гръцката страна потвърди да отвори Златоград през тази година, а ние от наша страна трябва да подобрим условията за преминаване през Маказа, за да освободим поне част от пътникопотока, който минава през Кулата. Говорихме и как да подобрим скоростта на преминаване през Кулата-Промахон. Говорихме и догодина още един пункт да бъде открит – Рудозем-Ксанти, но това е въпрос на планиране и все още е в проект”, даде подробности Събев.

На двустранните разговори между министрите и техните екипи са били обсъдени развитието на железопътните връзки и коридори между двете страни, състоянието на нормативно-правната база в сферата на транспорта, както и въпроси в областта на автомобилния транспорт. Подобряването на граничната свързаност също е била основен фокуса на разговорите между двамата.

Вирни се горе