Пуснаха Румен Гунински

Пуснаха Румен Гунински

Студентът Румен Гунински е освободен. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТВ. По първоначални данни момчето е в добро състояние.

Главният комисар на МВР Калин Георгиев потвърди информацията и призова медиите да оставят експертите да си вършат работата.

Около 20 часа тази вечер, в района на Елин Пелин е открит Румен Гунински. Той е в добро физическо състояние и вече е при близките си. Разследването по случая продължава, съобщават от пресцентъра на МВР.

Гунински е бил изхвърлен от кола между Елин Пелин и село Григорево, допълва Botevgrad.com.

Към мястото е заминал е баща му – Румен Гунински. По неофициална информация той е платил откуп от 1 милион лева.

“Колегите са на място и работят. За нас е постигната основната цел – да бъде живо и здраво момчето”, заяви министър Цветанов.

Той увери, че криминалистите ще продължат да документират всичко, което касае престъпната организация.

По думите на вътрешния министър, Румен Гунински е в добро състояние и няма нищо, което застрашава живота му. Естествено психическата травма остава, каза министърът.

Румен Гунински беше отвлечен на 18 октомври в Студентски град. Една от основните версии на разследващите е, че похищението е заради бащата.

Румен Гунински-старши е общински съветник от БСП в Правец, има различни фирми и е смятан за близък до шефа на “Лукойл” Валентин Златев.

Припомняме ви, че няколкото дни след отвличането се появяваха различни информации за откуп и двете непотвърдени официално от семейството на отвлечения. Първото бе, че е поискан откуп от 1 милион евро, а втората е за откуп от 500 000 евро.

Вирни се горе