Проведе се Общинският кръг от националното състезание по безопасност на движението по пътищата

Проведе се Общинският кръг от националното състезание по безопасност на движението по пътищата

ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Смолян беше домакин на националното състезание по безопасност на движението по пътищата през учебната 2022 /2023 г. – Общински кръг. Надпреварата се проведе под патронажа на Община Смолян и Превантивно - информационния център по наркотични вещества. Състезанието беше открито от секретаря на община Смолян Момчил Николов, който връчи и наградите -плакети и грамоти на първенците и грамоти на всички участници. Той им пожела здраве, успехи и да спазват правилата за безопасност на движението по пътищата .

В надпреварата се включиха отборите от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, ОУ „Стою Шишков“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Отец Паисий“, ОУ „Св. Св .Кирил и Методий“ –с. Смилян и ОУ „Стою Шишков“- с. Търън.

Състезанието се проведе на два етапа. Първият включваше теоретична част под формата на тест, а вторият -практична част, която включваше управление на велосипед с препятствия. На 1 –во място се класира ОУ проф. „Д-р Асен Златаров“- Смолян, втори са - СУ „Отец Паисий“ –Смолян, а трети са ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Смилян.

Поздравления за всички участници. Пожелаваме на заелите първо място успех и достойно представяне и на областния кръг.

Община Смолян сърдечно благодари на ръководството и учителите на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ за отличната подготовка и организация на състезанието по Безопасност на движението по пътищата.

Вирни се горе