Проливни дъждове в цяла България

Проливни дъждове в цяла България

В днешния ден се очакват валежи над цялата страна. Това сочи прогнозата от НИМХ. Количествата на валежите от дъжд ще достигнат до 20-25 mm за повечето области над страната. Валежите ще продължат и през нощта срещу събота.

Ще духа умерен, по поречието на Дунав и в Източна България – временно силен вятър от изток-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход: минимални – между 8° и 13°, максималните – между 11° и 16°.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Над около 1600 метра валежите ще са от сняг и по върховете ще се образува снежна покривка. В масивите от Западна България и Предбалкана количествата ще са значителни. Ще духа силен до бурен изток-североизточен вятър, който привечер по високите и открити части ще се ориентира от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно, ветровито, а след обяд и привечер – и с валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 14° и 17°.

Вирни се горе