Пролетни бури в дните около Великден

Пролетни бури в дните около Великден

В Страстната седмица времето ще бъзе променливо с пролетни бури. Първоначалните прогнози са за сравнително по-малко смущения след средата на месеца.

В последните 2 дни на април облачността ще е по-значителна в източната половина на страната. Там ще има повече валежи и студен вятър. На запад облаците ще са динамични с минимална вероятност за дъжд. Дневни температури ще са между 18 и 23 градуса, вторник – с градус-два надолу.

В сряда слънцето ще е по-щедро. Ще има разкъсана облачност с валежи на малко места. От четвъртък до Великден и Гергьовден предстои период с локални следобедни пролетни бури, при които дъждовете ще са временно интензивни, с гръмотевици и градушки. В четвъртък условия за това ще има на повече места в западната половина на страната, в петък – и на изток. Следобедни температури ще 19-24 градуса.

В дните на Велика събота и Великден облачността ще остане динамична с локални валежи, в някои части на страната по-напоителни. Високо по планините ще превали сняг. В топлите часове термометрите ще се движат между 18 и 23 градуса.

След Великден седмицата ще е с неустойчиво време с по-динамична облачност и валежи в Южна и Западна България. В края на периода е възможно да има по-съществен валеж и на изток. Температурите през повечето дни ще се запазят в пролетния диапазон между 20 и 25 градуса. Възможни са по-осезаеми колебания надолу около 9-10 май.

Вирни се горе