Прокуратурата в Чепеларе наблюдава досъдебно производство за пожара в с. Богутево

Прокуратурата в Чепеларе наблюдава досъдебно производство за пожара в с. Богутево

Районна прокуратура-Чепеларе наблюдава досъдебно производство за причиняване на пожар по непредпазливост, от който е последвала смърт на две лица – престъпление по чл. 331 ал. 3 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 24 януари 2016 г., около 19 часа, в къщата на 68-годишния Бисер М., в с. Богутево е възникнал пожар, който е обхванал втория етаж на сградата и покрива. За да помогне на Бисер М., който е бил инвалид, и да го спаси, в къщата влязъл неговия съсед Бялко Б., на 72 г. В това време се е срутил покрива на къщата, изграден от каменни тикли, и двамата пропаднали на първия етаж, където се съхранявала слама. Те са загинали. При пожара е пострадал Илиян Б., на 43 г., който опитал да спаси баща си и Бисер М., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Под надзора на Районна прокуратура-Чепеларе се провеждат процесуално-следствени действия. Назначена е съдебно-медицинска експертиза и предстои да се извърши пожаротехническа експертиза за установяване на причината за пожара.

Вирни се горе