Прокуратурата наблюдава 18 наказателни производства за държане на наркотици и управление на автомобил след употребата им

Прокуратурата наблюдава 18 наказателни производства за държане на наркотици и управление на автомобил след употребата им

Във връзка с проведено в периода от 03.06.2022 г. до 05.06.2022 г. десето юбилейно издание на фестивала „Meadows ln The Mountains“ в местността „Божие име“ в село Полковник Серафимово, обл. Смолян, са образувани общо 18 наказателни производства, които се наблюдават от Районна прокуратура-Смолян. От тях 16 са бързи и 2 досъдебни производства.

От образуваните наказателни производства 8 броя са за извършени престъпления по чл. 343б, ал. 3 – управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества и 10 броя за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 3, т. 1 НК – държане на високо рискови наркотични вещества. По едно от тях на обвиняемия е взета мярка за неотклонение -„задържане под стража“ с определение на Районен съд-Смолян от 06.06.2022 г.

Осем от образуваните наказателни производства са срещу граждани на Кралство Великобритания, едно срещу гражданин на Нидерландия, а останалите срещу български граждани, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Вирни се горе