Производителите на медицински и стоматологични изделия могат да кандидатстват по първата отворена процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост

Производителите на медицински и стоматологични изделия могат да кандидатстват по първата отворена процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост

Производителите на медицински и стоматологични изделия могат да кандидатстват по първата отворена процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост до 21 септември. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев по време на 11-тия Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински форум, провеждащ се в гр.Пловдив и гр.Смолян в периода 8-11 септември.

“Много се спекулира в пространството по темата - има ли пари, няма ли пари, има ли процедури, няма ли процедури. Много чисто и ясно искам да заявя, че Планът е отворен, Планът работи!”, категоричен беше министър Пулев. И добави, че има отворена процедура по Плана за технологична модернизация в размер на 260 млн. лв.

“Тя е отворена за определен сегмент от икономиката, който включва научна дейност и включва и фирми от медицината и здравеопазването, фокусът е върху производители на медицински и стоматологични изделия. Апелирам към всички фирми, които оперират в този сегмент да се възползват от този ресурс и да кандидатстват сега, в момента, срокът за кандидатстване е до 21ви септември”, съобщи министърът на иновациите и растежа.

Александър Пулев съобщи, че паралелно с Плана за възстановяване и устойчивост се работи в посока задоволяване на всички критерии по линия на структурните фондове, където ресурсът по линия на Министерство на иновациите и растежа ще бъде 7 млрд. лв.

Министър Александър Пулев беше отличен от президента на Югоизточно-Европейския Медицински форум проф. Андрей Кехайов за Изключителна подкрепа и принос за успешното провеждане на 11-тия Конгрес на ЮЕМФ.

Президентът на Югоизточно-Европейския Медицински форум, проф. Андрей Кехайов връчи отличието и изказа своята благодарност за оказаната подкрепа.

“Убеден съм, че Министерство на иновациите и растежа може да бъде наш надежден партньор и със съвместни усилия, не само да издигнем авторитета на страната ни пред света, но и да допринесем за въвеждането на значими иновации в здравния сектор”, завърши проф. Кехайов.

След връчването на отличието, участниците и гостите на Конгреса се насладиха на културно-историческото наследство на град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г. и на изключителните изпълнения на виртуозите от Виенската Филхармония, под открито небе, в древния Античен театър.

През днешния ден Форумът продължава на най-мистичното и величествено място в България – Родопитe, където участниците в 11-тия Конгрес на ЮЕМФ ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на гайдарски състав “100 каба гайди”.

Вирни се горе