Прогнозират дъжд и хлад до юли

 Прогнозират дъжд и хлад до юли

Първата половина на лятото ще е по-хладна от обикновено и с повече валежи. Времето ще започне да се нормализира от юли и особено през август, когато температурите ще станат близки до нормалните и ще е предимно сухо. Това каза шефът на метеорологичния център TV-MET Петър Янков, цитиран от „24 часа".

След влажната и хладна пролет и през юни ще има много валежи, особено над западните и централните райони на страната. Там ще падне около 150% дъжд над нормата.

Всъщност валежите няма да спират и до края на май. В неделя има условия и за градушки.

От следващата седмица температурите постепенно ще се повишават. Във вторник ще вали, но слабо в Западна и Северна България. От сряда ще е предимно слънчево. Затопляне ще има в четвъртък с температури между 27 и 32 градуса, в София до 28. От петък следобед обаче започва нов валежен период, уточни метеорологът. Дъждът ще е предимно в северните части на страната. Ще захладнее слабо – максималните температури ще са между 22 и 27 градуса.

В Деня на славянската писменост и на евровота често ще превалява, но температурите няма да се понижат чувствително. Максималните им стойности ще са 21 – 26 градуса. И краят на май ще е дъждовен, според прогнозата сухо ще е само на 30-ти.

Вирни се горе