Прогноза за времето през Юли 2015

Прогноза за времето през Юли 2015

Месец Юли по правило е един от най-топлите месеци в годината. Температурите са високи, а слънцето пече много силно. Прогнозата за времето през месец Юли 2015 е за средна месечна температура около 33-35 градуса, а максималните средно месечните температури за юли 2015 се очаква да бъдат в рамките на 34 – 37 градуса, най-ниските стойности може да достигнат 13- 18 градуса по Целзий. В някой части на страната месец юли 2015 е най-топлият и температурите достигат максимални стойности, като термометрите надминават скалата от 40 градуса и достигат 40-42 в обедните часове.

През първите десет дни на месец Юли 2015 се очакват югоизточни ветрове и слаби валежи. През втората десетина на месеца се прогнозира бързо затопляне на температурите, в последните дни на месеца ще преобладават западни ветрове. През месеца се очакват и краткотрайни, но силни валежи от 2 до 4 дни. Прогнозата е за около 200 литра на квадратен метър, възможно е и разрязване на летни бури, но те ще преминат бързо и времето отново ще се усмихне на почиващите. Очакват се също и градушки.

Времето през юли 2015 ще зарадва всички любители на лятната почивка и ще даде прекрасни възможности за отдих на морето или планината. Времето през месеца, ще зарадва любителите на почивката на море. Температурата на водата ще бъде около 27-28 градуса. В морските курорти температурите ще са подходящи за активен летен отдих и ще достигнат средно месечните с около 4-5 градуса под стойностите им.

Прогнозата за времето в планините през месец Юли 2015 е за идеално време. Всички планинари ще могат да се насладят на чудесни преживявания в планината. Прогнозата за времето в по-големите планински курорти: Пампорово-25 градуса, Банско-26 градуса, Боровец-25 градуса. Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН

Вирни се горе