Прогноза за времето през февруари: Малък Сечко носи мокър сняг, мъгли и много дъжд

Прогноза за времето през февруари: Малък Сечко носи мокър сняг, мъгли и много дъжд

Месецът започва с топло време от 6 до 11 градуса, валежите през месеца ще са два пъти над нормата

Средните минимални температури през февруари ще са от минус 5 до 2 градуса, а средни максимални - от 4 до 9 градуса. Средното валежно количество ще е между 30 и 50 литра, в южните и планинските райони и до 90, 110 литра на кв. м.

Тази година февруари ще бъде с температури около климатичните норми, като очакваните средни температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, а през втората ще бъде по-хладно с 2 до 3 градуса - от 2 до 7 градуса.

Във валежно отношение - месецът, ще бъде с количества до два пъти над нормата, повече в западните и в южните райони.

Февруари ще започне с топло за сезона време с мъгли в ниските места и слънце в планините. След дъждовния 2 февруари, до 06 февруари ще бъде топло с бързо преминаване на облачни системи над северните райони и повече слънце над Южна България. На 07 февруари след краткотрайно захлаждане и превалявания от дъжд в крайните северни райони, отново ще се затопли, а мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление в Дунавската равнина.

Тази година дневните температури се очаква да достигат 19, 24 градуса.

Второто десетдневие ще започне с мокър сняг и захлаждане, с по- интензивни валежи в западните и северни райони. След краткотрайно стабилизиране на атмосферата над Балканите, от 15 до 17 се очакват нови снеговалежи и чувствително застудяване. Дневните температури в традиционно най-топлите южни райони ще достигат едва 4-5 градуса. В края на второто десетдневие се очакват сутрешни мъгли и ниски облаци по Черноморското ни крайбрежие.

От 20 до 24 февруари ще бъде студено с облаци, преохладени мъгли и мразовито време, характерно за януари. Дневните температури ще се задържат отрицателни: от -4 до 0 градуса. След краткотрайно затопляне на 25 февруари, от 26 до края на месеца ще преминат серия циклони, започващи своя живот над Гърция.

Очакват се значителни количества валежи, предимно от сняг, повече в западните и южните части от страната и чувствително понижение на температурите.

Alteative text

Вирни се горе