Проф. Михайлов: „Трябват реални действия за подобряване живота на родопчани“

Проф. Михайлов: „Трябват реални действия за подобряване живота на родопчани“

Кандидатите за народни представители от Коалиция "БСП за България" са провели над 60 срещи с избиратели от Смолян и региона

„Искам да помоля българските политици да има изнесени заседания на парламента в Смолян, Кърджали, Видин и Благоевград, за да видят какво представлява съвременна България. И да не се замерваме с приказки за какво ли не в парламента, които не вълнуват въобще хората, а най- накрая да започнем да решаваме проблемите им. Тази идея сподели водачът на листата от Коалиция „БСП за България“ проф. д-р Георги Михайлов.

Той се надява в парламента да откликнат на тази идея, като минат изборите и се изясни политическата картина. На тези изнесени заседания народните представители трябва да видят колко много хората се вълнуват за собствения си край, децата си и колко проблеми, с години стоят неразрешения, посочи проф.Михайлов.

Това, което е най-важно за региона е да се обърне демографския тренд, защото Смолян е в демографска бездна. За да се случи обаче трябва да се появят икономически субекти в региона, които да привличат хората. Има предприятия в областта, които успешно функционират, но това не може да обезпечи масовото напускане от млади хора, които търсят своето препитание, както извън региона, така и извън страната“, коментира водачът на листата от Коалиция „БСП за България“.

Той припомни, че е имало традиционни възможности като рудната промишленост, рудата не е изчерпана, а има и много начини за използване на възобновяема енергия. „Смолянският регион е най-богатият в България на водни ресурси. В проекта „Горна Арда“, който е изоставен неясно по какви причини ако се възстанови ще се превърне в притегателен център, както навремето миньорските селища са приели хората от цялата страна. Защото това ще бъде огромен строеж и огромен обект и още повече може да промени изцяло енергетичната картина на България. За срам на региона, който е най-богат на най-много водни ресурси, водата е най-скъпа в цяла България. И на всичкото отгоре и Водният цикъл не е завършен. Ако до края на годината не бъде завършен, трябва де се връщат парите на европейските фондове, което ще доведе след себе си огромен обществен скандал“, убеден е проф. Михайлов.

Кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ от Смолянска област са провели над 60 срещи в региона. Впечатленията много ни се задълбочиха, защото посетихме отдалечени населени места в гранични зони, посетихме и предприятия. Срещнахме с най-различни хора – инвалиди, хора с увреждания, пенсионери и др. Има много сериозни проблеми за решаване и държавниците трябва да ги решават.

"Затвърдих си мнението, че родопчани са хора с богат дух, а Смолянска област е с богати природни ресурси и климатични богатства, но трябват реални действия за подобряване живота на родопчани“, категоричен е проф.Михайлов. Срещите днес продължиха с представители на Съюза на слепите в Смолян и неправителствени организации.

Гласувайте с №1 в бюлетината за „БСП за България“ Да! Можем!

rabi

drugi

mitko

srehta

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе