Президента на ЮЕМФ- проф. Кехайов и представители на Узбекистан подписаха меморандум за сътрудничество

Президента на ЮЕМФ- проф. Кехайов и представители на Узбекистан подписаха меморандум за сътрудничество

Международна конференция за съвременните аспекти на санаториалното лечение и медицинския спа туризъм в Ташкент приключи с подписване на Меморандум между президента на ЮЕМФ- проф.

Кехайов и представители на Узбекистан Президентът на ЮЕМФ- проф. Кехайов и представители на Узбекистан подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на санаториалното лечение и медицинския спа туризъм.

Това стана в рамките на Международната конференция на тема „Съвременни аспекти на санаториалното лечение, медицинската рехабилитация и конгресен туризъм“, чийто домакин беше Узбекистан.

,,Това е една сериозна крачка към възможностите за развитие на двустранните отношение в това направление и очаквам да имат сериозно отражение в скоро време“ заяви проф. Кехайов след подписването на Меморандума. И обяви, че България може да стане домакин на изключително мащабен прием с представители не само от Югоизточна Европа, а от целия свят, за да бъдат дискутирани тези въпроси.

България беше представена от президента на Югоизточния форум проф. Андрей Кехайов, проф. Иво Петров - водещ специалист по инвазивна кардиология от Сити Клиник, както и д-р Кръстев - секретар на Регионалната Колегия на Пловдив.

По време на конференцията бяха изнесени 17 доклада, включително за насоките и тенденциите, с които без съмнение ускорено ще се развива спа туризма в бъдеще от всички страни.

Проф. Кехайов говори за развитието на санаторно-курортното обслужване в България и съвременните тенденции в конгресния туризъм, а Проф. Иво Петров - изнесе доклад за влиянието на минералните води. Докладът за България предизвика изключителен интерес в рамките на конференцията.

Като част от делегацията, представляваща Югоизточно- Европейския медицински форум в Узбекистан присъстваха и членовете на борда от израелската и македонската медицинска асоциация в лицето на Д-р Александър Левин и проф. Горан Димитров. Събитието бе домакин на представители на още 12 страни, сред които президента на Китайския Лекарски Съюз и други.

Проф. Кехайов и българската делегация проведоха срещи с почти всички международни такива, с ръководството на синдикатите и официалните институции от страна на Узбекистан.

Осъществиха се срещи между представители на Китайския Лекарски Съюз и включително и на другите организации, а пратеници от различни университети в Италия също взеха участие в конференцията.

Вирни се горе