Проф.Христо Смоленов/водач на листата на ВМРО в Смолян/: Символично е, че с номер 21 на тези избори ние отново БРАНИМ БЪЛГАРИЯ

Проф.Христо Смоленов/водач на листата на ВМРО в Смолян/: Символично е, че с номер 21 на тези избори ние отново БРАНИМ БЪЛГАРИЯ

Г-н Смоленов бихте ли се представили на смолянчани?

Разбира се. Радвам се, че съм водач на листата на ВМРО в Смолян от гражданската квота и ще работя активно за развитието на този прекрасен край в името на всички будни родопчани.

Роден съм през 1954 г. е Пловдив. Прадядо ми по бащина линия е опълченец с ордени за храброст от Шипка и Шейново. А прадядо ми по майчина линия се е сражавал под командването на полковник Серафимов на Родопската Шипка – от четири поколения съм свързан с повелята да БРАНИМ БЪЛГАРИЯ.

Завършил съм Английската гимназия в София, след това Московския държавен университет „Ломоносов“ през 1980 г. Бил съм лектор в университети на Монреал и Вашингтон, през 1990/1991 бях стипендиант на една от най-известните научни фондации „Александър-фон-Хумболт“ в Германия. Работил съм дълго време в БАН, бил съм парламентарен секретар в Министерството на отбраната и народен представител. Сега съм почетен професор на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“, Варна. Това е нашата Военноморска Академия, която от две години е втора в класацията сред всички морски университети на света…

През 1994 г. участвах в изборите за Народно събрание като водач на листата на Патриотичния съюз в Смолян. Ние развяхме от телевизионната кула на връх Снежанка най-големия (дотогава) български трибагреник – 100 метрово знаме което осветихме в църквата в Устово. Пренесохме знамето на ръце до паметника на полковник Серафимов и така положихме начало на чудесната традиция на Рожен да се разстила огромен (вече 300 метров) български трибагреник.

Жива е паметта за героичния 21-ви Средногорски полк, който на 21-ви октомври 1912 г. извоюва освобождението на Централните Родопи.

Символично е, че с номер 21 на тези избори ние отново БРАНИМ БЪЛГАРИЯ. Като представител на гражданската квота на ВМРО за мен е чест да съм водач на листата на тази народозащитна организация.

Смоленов за Смолян е обещание, което спазвам вече три десетилетия…

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе