Проф. дн Илин Савов обучи педагогическия персонал на ОУ "Стою Шишков" по киберсигурност

Проф. дн Илин Савов обучи педагогическия персонал на ОУ "Стою Шишков" по киберсигурност

Очарованието и интригите около тъмната мрежа (DARKNET) остават толкова мощни, колкото винаги. Този скрит слой на интернет, достъпен само чрез специализирани средства и умения, стои отделно от търсената ежедневна мрежа....

През седмицата експертът по киберсигурност Илин Савов реализира обучение на педагогическия персонал в ОУ "Стою Шишков" - Смолян. Това е поредното училище в община Смолян, в което освен с учениците специалистите работят и с педагогическия персонал на учебното заведение. Нагледно бяха представени актуални данни и примери свързани с киберпрестъпленията и тъмната мрежа (DARKNET).

Разбирането на въздействието на тъмната мрежа в съвременната дигитална ера е от съществено значение за отговорно и сигурно навигиране в постоянно развиващия се пейзаж на киберпространството, коментира специалистът. По думите му освен за учениците обученията са от изключителна важност и за педагогическия персонал, за да могат да се справят с предизвикателствата в интернет пространството.

Лeĸтopът пpoф. д. н. Илин Caвoв e eĸcпepт c 24-гoдишeн cтaж в cфepaтa нa cигypнocттa и пpeпoдaвaтeл в няĸoлĸo yнивepcитeтa в cтpaнaтa. Имa пpидoбит oпит oт пpaĸтиĸaтa в cлyжбитe зa cигypнocт и MBP, ĸaĸтo и yчacтия нa eвpoпeйcĸи и cвeтoвни фopyми зa cигypнocт. Toвa мy дaвa възмoжнocт дa oбyчaвa млaди xopa, ĸoитo дa нe cтaвaт жepтви нa ĸибep пpecтъплeния. Πpoф. Илин Caвoв e poдoм oт Cмoлян.

Alternative tt

Alternatie text

Вирни се горе